14 Mayıs 2016 Cumartesi

Karadeniz Bölgesi yemeklerinden...


Kuymak (Muhlama)
Kuymak




Muhlama
*
Yağ havici
*
Mısır ekmeği doğranmış yoğurt


Çumur Tarifi
Çumur
*

Mısır ekmeği





Bal kabaklı mısır ekmeği (Müretezim)


Sebzeli, hamsili mısır ekmeği (hamzozim)




Sebzeli mısır ekmeği (hoholozim)


Sac ekmeği


*

Hamsi

karadeniz hamsi tava
Hamsili Pilâv 






*
Alabalık


Pirinç pilavı


Makarna

karadeniz yöresel yemekleri
Karalahana Sarması

Karalahana Çorbası
Karalahana çorbası

*




*

Patates çorbası
*

Kavut çorbası

Kavut çorbası
*



*
Terbiyeli Taze Fasulye Çorbası
Taze fasulye çorbası
*

Isırgan çorbası

Kabak çorbası

*
Sütlü-Çorba-Tarifi
Sütlü (çorba)

Paça çorbası
*


Kabak felisi
*


Fasulye turşusu
Turşu kavurması



Pancar turşusu (oksina)


*


P1020625
Pide



*

Kaygana

*

Dürüm
*

Kuru fasulye

Taze fasulye (Patis)
*
Taze fasulye


Barbunya fasulye
Patates (kuzinede)
*
Patates püresi

*

Köfte

Sacta Rize Kavurma
Kavurma



*


*
*


*



Sütlaç
*

Baklava

*

Burmalı baklava

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder